Het AmsterdamDiner 2017 ondersteunt de mobiele zorgportemonnee in Kenia - Amsterdam Diner Foundation

In het kader van haar 25 jarig bestaan gaat Het AmsterdamDiner 2017 dit jaar een baanbrekende innovatie in Kenia ondersteunen.

Voor de allerarmsten in Kenia is toegang tot basisgezondheidszorg tot op heden nog steeds onbereikbaar. De komst van de mobiele telefoon gaat hier eindelijk verandering in brengen en toegang tot zorg wel mogelijk maken. De meeste Kenianen hebben geen bankrekening zoals u en ik. Daar heeft de mobiele technologie verandering in gebracht. Meer dan 90% van de Kenianen bezit een simkaart of telefoon, waarmee men naast bellen en tekstberichten sturen, ook geld naar elkaar kan overmaken. En nu voor het eerst ook voor gezondheidszorg!

We introduceren de mobiele zorgportemonnee, een zorgverzekering op de mobiele telefoon, waarmee men uitsluitend kan betalen voor gezondheidszorg in een van de aangesloten klinieken. Dankzij technologische ontwikkelingen kunnen we voor het eerst echt miljoenen mensen bereiken, en wordt een doktersbezoek ook voor de allerarmsten bereikbaar! Ook gaan we klinieken in een wijk aansluiten op het digitaal zorgsysteem, community healthworkers trainen, en de zorgportemonnees vullen van vele Afrikaanse gezinnen, zodat zij zich kunnen verzekeren van goede zorg. En kunnen bouwen aan een gezonde toekomst. Op de mobiele zorgportemonnee staat een verzekering waarin alle basiszorg is opgenomen, inclusief kleine chirurgische ingrepen, moeder- en kind zorg en behandeling voor malaria en uiteraard ook HIV en aids.

Gemiddeld kost een zorgverzekering voor een gezin in Kenia € 54,- per jaar. Met een eenmalig donatie van dit bedrag doneert u via uw mobiel een jaar lang zorg direct aan een gezin in Kenia. De moeder of vader van het gezin ontvangt via zijn of haar mobieltje de zorgverzekering op de telefoon en kan dit alleen gebruiken voor zorg bij geselecteerde klinieken, dokters en apotheken en nergens anders. Met deze manier van doneren gaat uw geld direct, volledig transparant en voor de volle 100% naar de verzekerde.

Share Button