Het AmsterdamDiner ondersteunt de mobiele zorgportemonnee in Kenia

In het kader van haar 25 jarig bestaan heeft Het AmsterdamDiner in dit jubileumjaar een baanbrekende innovatie in Kenia ondersteund: de mobiele zorgportemonnee.

Dit is een zorgverzekering op de mobiele telefoon, waarmee men uitsluitend kan betalen voor gezondheidszorg in een van de aangesloten klinieken. Dankzij dit systeem is toegang tot basisgezondheidszorg nu ook voor de allerarmsten in Kenia bereikbaar geworden. Ook worden klinieken aangesloten op het digitaal zorgsysteem, community healthworkers worden getraind en de zorgportemonnees worden gevuld van vele Afrikaanse gezinnen, zodat zij verzekerd zijn van goede zorg. En kunnen bouwen aan een gezonde toekomst.

Op de mobiele zorgportemonnee staat een verzekering waarin alle basiszorg is opgenomen, inclusief kleine chirurgische ingrepen, moeder- en kind zorg en behandeling voor malaria en uiteraard ook HIV en aids. Gemiddeld kost een zorgverzekering voor een gezin in Kenia € 54,- per jaar.

Met een eenmalig donatie van dit bedrag kan men via zijn of haar mobiel een jaar lang een gezin in Kenia van zorg voorzien. De moeder of vader van het gezin ontvangt via zijn of haar mobieltje de zorgverzekering op de telefoon en kan dit alleen gebruiken voor zorg bij geselecteerde klinieken, dokters en apotheken en nergens anders. Met deze manier van doneren gaat het geld direct, volledig transparant en voor de volle 100% naar de verzekerde.

 

 

 

AmsterdamDiner 2019
06 juni 2020 - AFAS Live
Reserveer een tafel