AmsterdamDiner Foundation haalt een recordbedrag op

Van de strijd voor het beschikbaar maken van hiv-remmers in Nederland begin jaren ’90 tot dit jaar een mobiele zorgverzekering voor de meest arme gezinnen in Kenia. 25 jaar AmsterdamDiner heeft tot tal van innovaties en initiatieven geleid en daarmee wereldwijd vele levens gered. Met het recordbedrag van 912.000 euro voor de wereldwijde bestrijding van aids en het vergroten van toegang tot zorg benadrukt de AmsterdamDiner Foundation ook tijdens de 25e editie nogmaals zijn relevantie. De opbrengst van 2017 gaat onder andere naar het H-team, een project om Amsterdam als eerste stad ter wereld aidsvrij te maken en ook kreeg Health Connect, een digitaal platform dat mensen in Nederland in staat stelt via de mobiele telefoon rechtstreeks geld te geven aan een gezin in Afrika voor een jaar lang basisgezondheidszorg, een grote bijdrage.

Gedurende de avond, die plaatsvond in een sfeervolle tot de Dam verbouwde AFAS Live, werd teruggekeken op de impact die het AmsterdamDiner heeft gehad op de wereld. Maar er werd vooral ook vooruitgekeken. Naar het verschil wat we met elkaar nog kúnnen gaan maken. Dankzij mobiele technologie is gezondheidszorg, inclusief behandeling van hiv/aids, voor een gezin in Kenia nu een muisklik verwijderd. Met HealthConnect kunnen we juist die mensen bereiken die zorg het hardste nodig hebben. Zonder barrières, direct, van mobiel naar mobiel. Internationale solidariteit in zijn meest elementaire vorm.

Prinses Mabel, al jaren nauw betrokken bij de strijd tegen aids, verrichtte als eerste de donatie aan een gezin tijdens de persbijeenkomst. Ze onderstreepte de impact die dit heeft op het leven van degene die ze steunt: “Toegang tot gezondheidszorg is een verschil tussen leven en dood. Vooral voor de allerarmsten. Dit innovatieve product is belangrijk. Het stelt ons in staat direct bij te dragen aan gezinnen die nu geen rechten en geen stem hebben en ze een jaar lang te verzekeren van goede zorg.”

Scheidend directeur Rob Weyhenke: “Een mooier afscheid had ik me niet kunnen wensen. Een geweldige editie weer, met de lancering van een baanbrekend digitaal platform, een fantastisch publiek en een enorm bedrag. Wij zijn van heel ver gekomen, met ooit de eerste diners op de Dam en hebben al die tijd laten zien dat we samen een verschil kunnen maken en een wereld zonder aids mogelijk lijkt te worden. Ook al neem ik nu afscheid, met die strijd gaan we door.”

Wilt u nog even nagenieten van het AmsterdamDiner 2017? Klik dan hier en bekijk de compilatie van het geweldige diner van 17 juni jongstleden.

AmsterdamDiner 2019
06 juni 2020 - AFAS Live
Reserveer een tafel