Brandon O’Dell nieuwe directeur AmsterdamDiner Foundation per 1 september 2019

Met ingang van 1 september 2019 is Brandon O’Dell (44) benoemd tot directeur van de AmsterdamDinerFoundation (ADF).

Het bestuur is bijzonder blij met de benoeming van Brandon O’Dell. Hij is al vele jaren intensief verbonden met het hiv- en aidsbestrijdings o.a. door zijn fondsenwervende werkzaamheden voor het Joep Lange Instituut en het Amsterdam Institute for Global Health and Development. Ook is hij goed bekend met de activiteiten van ADF en met haar stakeholders waardoor een snelle en efficiënte overdracht kan plaatsvinden. Brandon zal zich samen met het dagelijks bestuur en de nieuw gevormde Ambassadors Board intensief gaan inzetten om een wereld zonder hiv en aids daadwerkelijk mogelijk te gaan maken.

Brandon O’Dell volgt directeur Sander Allegro op die deze rol twee jaar met veel enthousiasme en inzet heeft vervuld. Voor Sander Allegro is het een weloverwogen en persoonlijk besluit om het directeurschap in te ruilen voor een positie in de Ambassadors Board en aan te blijven als adviseur. Allegro stelt alles in het werk om samen met het ADF-team het AmsterdamDiner 2019 op 25 mei 2019 tot een groot succes te maken.

Bestuursvoorzitter Jacques Kuyf : “Ik dank Sander Allegro voor zijn grote inzet en belangrijke werk in de afgelopen periode. Werken aan een wereld zonder hiv vraagt om een niet aflatende betrokkenheid van onze organisatie om fondsen te werven die aangewend worden voor nationale en internationale projecten. Wij hebben in Brandon de juiste persoon gevonden die onze activiteiten verder kan vernieuwen en een extra impuls kan geven. Zijn jarenlange betrokkenheid bij de hiv-bestrijding, maar ook zijn verbindende persoonlijkheid en veelzijdige ervaring, waren doorslaggevend voor onze keuze voor hem.”

Brandon O’Dell : “Ik ben vereerd met deze benoeming. In de laatste jaren is er vooruitgang gezien in de hiv- bestrijding maar er is nog heel veel te doen. Wij zijn er nog niet! Onderzoek en innovatieve aanpak is nodig. En dat kost geld, tijd en inspanning. Ik weet dat teamwork, creativiteit en doorzettingsvermogen het verschil kan maken. Alleen als wij doelgericht en gefocust blijven samenwerken, gaan wij ‘een wereld zonder hiv’ bereiken.”

Brandon is geboren en getogen in de Verenigde Staten maar woont al sinds 2001 in Nederland. Hij heeft in ons land gedanst bij zowel Dance Works en het prestigieuze Scapino Ballet. Na zijn danscarrière heeft hij bedrijfskunde gestudeerd en behaalde een MBA van de University of Cambridge.