AmsterdamDiner Award

Werken aan een wereld zonder aids vraagt om uitzonderlijke inspanning en toewijding van velen. Talloze mensen  en organisaties zetten zich dagelijks in om het ultieme doel te helpen verwezenlijken: een wereld zonder aids.

Vanuit haar missie wil de AmsterdamDiner Foundation erkenning geven aan individuen en bedrijven die op dit punt blijk hebben gegeven van uitzonderlijke toewijding en inzet bij het werken aan een wereld zonder aids

Sinds enkele jaren wordt daarom de AmsterdamDiner Award uitgereikt. Deze Award wordt toegekend aan een persoon, instelling of bedrijf die/dat zich aantoonbaar actief ingezet heeft om:

– de strijd tegen hiv & aids (zowel lokaal als internationaal) te steunen,

– door zijn/haar/hun netwerk hiervoor te ontsluiten,

– en hiermee aandacht, middelen en creativiteit aan te wenden,

– die normaal niet toegankelijk zouden zijn voor AmsterdamDiner Foundation.

 

De AmsterdamDiner Award is in 2016 toegekend aan Lilianne Ploumen, toenmalig Minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

De AmsterdamDiner Award is in 2017 toegekend aan Rob Weyhenke, oprichter en 25 jaar lang directeur van AmsterdamDiner Foundation.

De AmsterdamDiner Award is in 2018 toegekend aan Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Mabel van Oranje, voor haar jarenlange en toegewijde steun aan de wereldwijde strijd tegen hiv en aids.

De AmsterdamDiner Award is in 2019 toegekend aan Heineken Company Doctors voor hun inzet voor een wereld zonder aids.