Jaarverslag 2016

Profiel AmsterdamDiner Foundation

De AmsterdamDiner Foundation (AF)  is een platform van maatschappelijk geëngageerde bedrijven en vermogende particulieren die actief bijdragen aan de mondiale strijd tegen Aids en daarmee verwante ziektes.  AF steunt projecten in Nederland en ontwikkelingslanden met financiële en praktische hulp. Ook biedt zij deelnemende bedrijven inspiratie en netwerkmogelijkheden.

Het AmsterdamDiner 2016

Op zaterdag 4 juni vond voor de 24ekeer het AmsterdamDiner plaats. Ruim 1100 gasten namen in de Heineken Music Hall plaats aan tafel. De netto jaaropbrengst van 2016 bedroeg 630.797,00 op.

Het succes van het AmsterdamDiner is te danken aan alle bijdragen van de donateurs en hun gasten, de sponsors, productsponsors en vrijwilligers.

2016: AmsterdamDiner continueert het onderzoeksproject van professor Dokter Joep Lange

Er werd voor de 2ekeer geld opgehaald voor het H-Team voor onderzoek: als je binnen je je 3 weken na je besmetting laat testen op HIN en indien positief getest meteen aan de medicijnen gaat, dan is er een grote kans dat je na een aantal jaren kunt stoppen met de medicijnen en het virus niet meer kunt doorgeven. Dat zou een hele grote doorbraak kunnen zijn in de wereldwijde strijd tegen aids.

 

Het H-team geïnitieerd door professor Joep Lange verricht dit onderzoek hiernaar vanuit het AMC in Amsterdam. De resultaten van dit onderzoek zijn van cruciaal belang voor Amsterdam, Europa en de rest van de wereld.

Geschiedenis en ontwikkeling AmsterdamDiner

Op 19 juli 1992 werd het eerste AmsterdamDiner op de Dam georganiseerd. Aanleiding was het internationale aidscongres, dat rondom die datum in de RAI werd georganiseerd. Het congres zou oorspronkelijk in Boston worden georganiseerd, maar Amerika had die rare regel, dat seropositieven niet welkom waren in het land. Hoe kun je een aidscongres organiseren als de doelgroep niet welkom is?

Toen werd het congres naar Amsterdam verplaatst en waren alle hotels plotseling in het laagseizoen volgeboekt! De 5-sterren hotels sloegen toen de handen in een en besloten gezamenlijk eenmalig (!) een benefietdiner ten bate van het Aids Fonds te organiseren!

En nu dus 24 jaar later het 24eAmsterdamDiner! Wat hebben we veel bereikt. In Europa en Amerika is aids geen dodelijke ziekte meer. Met goede medicatie heb je als HIV-geïnfecteerde grote kans op een redelijk normaal leven.

In Afrika ligt dat gewoon heel anders. HIV en aids is daar moeilijk te bestrijden als het algemene niveau van de gezondheidszorg niet op peil is. Daarom richt AF zich, vanuit als basis de aidsproblematiek, ook steeds meer ook op andere levensbedreigende ziektes zoals malaria, TBC en problemen als hongersnood, het verstrekken van micro kredieten etc.

Vanuit deze basis pakt AF de aidsproblematiek aan, want aids en al haar verwante andere problematieken treft vaak jonge mensen in de productieve jaren van hun leven; een doelgroep waarvan de gezondheid en het welzijn voor een land van groot belang zijn.

 

Fondsenwerving AmsterdamDiner 2016

De Amsterdamdiner Foundation heeft in 2016 op de volgende manieren geld verworven:

  • Tafelverkoop; een tafel biedt plaats aan 10 personen en kost € 7.500,00
  • Opbrengst loterij tijdens de avond
  • Opbrengst Stille Veiling tijdens de avond
  • Opbrengst invulling donatieformulier
  • Werving van Proud Partners (zie website)

 

Aids Fonds

Het Aids Fonds mobiliseert de samenleving voor de nationale én internationale strijd tegen HIV/Aids. Het bevordert de ondersteuning van mensen met HIV/Aids op medisch, psychosociaal, en maatschappelijk terrein en door directe financiële hulpverlening. Het stimuleert preventieactiviteiten om nieuwe HIV-infecties te voorkomen. Deze missie is gericht op concrete doelen, met het oog op ‘vandaag, morgen en overmorgen’; zowel in Nederland, Europa als in ontwikkelingslanden.

Zie ook www.Aidsfonds.nl

STOP AIDS NOW!

STOP AIDS NOW!  (SAN) werft fondsen om meer Aids-projecten in ontwikkelingslanden beter te kunnen ondersteunen; verder wil SAN de Nederlandse samenleving informeren over de Aids-problematiek om zo de steun voor de mondiale strijd tegen HIV/Aids te vergroten en wil SAN politieke steun verwerven voor de strijd tegen Aids, zowel nationaal als internationaal.

Zie ook www.stopAidsnow.nl

 

Bestuur 2016

Voorzitter: Jacques Kuyf, Consultant
Vice voorzitter: Frederieke Leeflang, Special Advisor bij Dentons
Penningmeester: Piet Boogert, General manager Lloyd Hotel
Leden: Erwin van Lambaart, direteur Holland Cassino
Danny Menken, Group managing Director Eleven Sports Networking
Peter Portegies, Medisch expert HIV en werkzaam als internist OLVG
Hans Leentjes
Desiree Munnichs

Het bestuur ontvangt op geen enkele wijze een vergoeding voor hun taken.

 de jaarrekening 2016 vindt u hier: St. AmsterdamDinner foundation Jaarrekening 2016